
 
 

                                                                                   

BID DESCRIPTION:  APPOINTMENT OF A LEGAL PANEL FOR A PERIOD OF THREE (03) YEARS 

BID NUMBER:            EWSETA/RFP/03/2023-4 

ISSUE DATE:              WEDNESDAY, 14 FEBRUARY 2024 

BRIEFING SESSION: N/A  

CLOSING DATE:         THURSDAY, 07 MARCH 2024 @11H00AM 

 

 

# QUESTIONS ANSWERS 

1 “Reference letters from different public or PSET institutions 

as evidence of related services previously successfully 

completed per area of specialisation applied for, as indicated 

in the scope of work.” 

Please advise if letters from private entities will also suffice. 

Bidders must provide reference letters from public such 

as Departments/Universities, sector or PSET (TVET, 

CET colleges etc.) institutions as evidence of related 

services. 

2 I would like to find clarity on no. 6 Notice to Bidders 

6.14 “All bidders must sign the General Conditions of 

Contract”. 

Q: There is no GCC in the tender document, does that 

mean we should download one for ourselves? 

No, bidders must complete and sign SBD 4 on the 

Terms of Reference.   

3 “5.4 Pricing and specific goals stage 

5.4.1 No financial proposals will be expected from bidders 

at this stage since this is a panel appointment, price will not 

be assessed, only Technical and skills 

assessment/interviews scores to determine/approve 

panellists” Whereas paragraph 7 provides that: 

Envelope 2: Price Proposal:  

Marked with name of bidder, contact details, company 

address closing date, and clearly titled indicating tender 

number EWSETA/RFP/03/2023-4  

It must contain the price proposal and valid BEE certificate 

for EWSETA Tender No: EWSETA/RFP/03/2023-4  

No pricing proposal is required from bidders as pricing 

is not applicable in this tender. 



 
# QUESTIONS ANSWERS 

The question we have is: Are bidders required to submit 

price proposal at this time since this is a panel appointment? 

4 Would like to find out from you that, is the any other 

documents we need to complete or it just these twenty 

pages (20) I printed from your website. 

No, bidders must complete and sign SBD 4 on the 

Terms of Reference and also take note of the 

requirements. 

5 I would like to enquire about the PRICE PROPOSAL, on 

page 10 under number 5.4.1 it states that the pricing is not 

required but on page 12 under submission it indicates that 

its required. 

No pricing proposal is required from bidders as pricing 

is not applicable in this tender. 

 

 


